HAWLE - австрійський виробник високоякісної інноваційної важкої арматури для водопостачання і водовідведення з багаторічним унікальним досвідом сімейного ведення бізнесу, з власними заводами в Європі.

Продукція Hawle виробляється із застосуванням найсучасніших методів, відрізняється простотою монтажу і низькою потребою в технічному обслуговуванні. Hawle встановлює світові стандарти на десятиліття, знаходиться в безперервному пошуку нових технічних рішень для зручності, простоти, економії коштів та будівельного місця як для проектувальників, так і монтажників. Hawle пропонує не окремі елементи і вироби, а цілі унікальні системи для з'єднання трубопроводу, для водомірних вузлів. З продукцією Hawle проектувальники знайдуть для своїх проектів будь-які рішення.

У даній статті фірма Hawle пропонує ближче познайомитися з так званою комбінованою арматурою системи КОМБИ.

Засувки системи КОМБІ дозволили відмовитися від додаткових фасонних частин (трійників, переходів, хрестовин), заощадити місце при монтажі, скоротити витрати на матеріали, роботу, транспортування і складування. Як результат, стало можливим економити близько 25% кошторисної вартості колодязя.

Що це таке, система КОМБІ?

Система КОМБІ - це лінійка варіацій засувок в єдиному корпусі з трійником або хрестовиною: КОМБІ-Т, КОМБІ-III, КОМБІ-IV і остання розробка в даній серії, новинка 2013 року - Комбіфлекс.

КОМБІ-Т

КОМБІ-Т являє собою фланцевий трійник з вбудованою клиновою засувкою. За допомогою даного модуля можливо компактно, швидко і просто виконати врізку в трубопровід. КОМБІ-Т пропонуються в наступному виконанні: рівнопрохідні і перехідні. Діапазон діаметрів: Ду65-Ду200. Робочий тиск - до 16 бар. Така засувка економить не тільки місце в колодязі, а й масу часу при проектуванні і монтажі, так як заміщає відразу три елементи: рівнопрохідний фланцевий трійник, фланцевий перехід і засувку.

КОМБІ-Т може бути як у фланцевому виконанні, так і в без фланцевому - системи System 2000, і без болтів - системи BAIO.

КОМБІ-Т System 2000 на поліетиленових трубопроводах ще більш зручна і проста: в даному випадку навіть не потрібні відповідні фланці. Труба фіксується в розтрубі засувки за допомогою спеціального притискного кільця. Діапазон діаметрів КОМБІ-Т System 2000: Ду63 -Ду225. Робочий тиск - 16 бар.

КОМБІ-III, КОМБІ-IV

Багатьом проектувальникам відома ситуація, коли в колодязь потрібно помістити дві, три, а то й чотири засувки. З засувками Ду100 це можливо, хоча і часом проблематично, а вже для Ду200 точно буде потрібна камера.
Компактна конструкція засувок серії КОМБІ-III і КОМБІ-IV дозволяє розмістити до чотирьох засувок Ду200 в стандартному колодязі!

КОМБІ-III - це фланцевий трійник з трьома вбудованими засувками в єдиній конструкції. Є варіант даної моделі з відведенням для установки гідранта або вантуза.

КОМБІ-IV - це фланцева хрестовина з чотирма засувками в єдиній конструкції. У даній моделі також є варіант для установки гідранта або вантуза. Можливо скомбінувати хрестовину також трьома або двома засувками, попередньо вказавши в заявці. В такому випадку, з одної з засувок знімається верхня частина і монтується заглушка. Монтажні розміри такої хрестовини Ду200 - всього 695 х 695 мм!
Засувки серії КОМБІ-III і КОМБІ-IV виготовляються в діапазоні: Ду 80-Ду200 мм і розраховані на робочий тиск в мережі до 16 бар.

Комбіфлекс

Комбіфлекс - це крок вперед до вдосконалення моделей системи КОМБІ.

Слід зазначити, що всі новинки Hawle - це результат запитів проектувальників і монтажників. Фірма Hawle намагається бути завжди поруч з клієнтом, щоб розуміти потреби для нових розробок або модернізації поточних продуктів для підвищення якості та ефективності роботи всіх служб водопостачання.

Таким чином, було дуже багато запитів, як з боку проектувальників, так і від монтажників, з проханням розширити лінійку системи КОМБІ, виготовивши не тільки рівнопрохідні модулі, але і різнопрохідні, які часто бувають більш актуальні.

Результатом роботи інженерів Hawle стала конструкція під назвою Комбіфлекс.

У чому її особливості та переваги?

Комбіфлекс - це, перш за все, проектна конструкція яка адаптується відповідно до індивідуальних вимог проекту.

Це так звана модульна універсальність, яка дозволяє комбінувати безліч різних конструкцій. В одному модулі можливо встановити до чотирьох засувок як рівнопрохідні Ду250 або Ду300, так і з різною редукцією на Ду150, Ду200, Ду400. Всі засувки, які встановлюються в модулі, виготовляються вже з інтегрованими відводами без різьби системи ZAK (байонетне приєднання) для будинкового підключення. Модуль оснащений фланцевим відведенням для установки пожежного гідранта або вантуза, який в разі потреби можна зняти, щоб провести технічну інспекцію трубопроводу з використанням спеціального робота. В інтегрованих відводах на засувках можна встановлювати дозиметри. Конструкція, встановлена ​​в камері, може змінюватися в залежності від проекту, всі елементи можна замінити або встановити через камеру.

Модуль кріпиться жорстко на спеціальній рамі, таким чином, конструкція змонтована стійко - в місцях з'єднань ставляться пломби якості.
Істотна економія витрат монтажу даного модуля можлива при безколодязної установці. При подальшій експлуатації виключаються будь-які витрати на обслуговування і ремонт камер.

Гарантія якості та можливості застосування

Засувки системи КОМБІ виробляються з високоміцного чавуну і повністю захищені від корозії епоксидно-порошковим покриттям. Вся продукція Hawle для питного водопостачання має десятирічну гарантію виробника з розрахунковим терміном експлуатації без техобслуговування і ремонту не менш 50 років.

Засувки системи КОМБІ можна встановлювати як в колодязях і камерах, так і безколодязним способом. Для безколодязного монтажу слід додатково вказати в запиті наступний комплект - телескопічні штоки, опорну плиту і килим. Фірма Hawle представляє безкоштовну послугу «шефмонтаж».

Можливості застосування значно розширилися з появою універсального модуля Комбіфлекс. З даним модулем проектувальники істотно полегшають собі рішення нестандартних ситуацій в проектах.

Проектуйте, застосовуйте, отримуйте задоволення від роботи з продукцією Hawle!